"Bea! seriöst... jag sitter fast!"

Jag och Maria bestämde oss för att ta en tur med hästarna idag igen, och idag fick jag skratta så jag nästan föll av! något som inte hänt sedan i somras då jag var ute och yrade på med Nina:)

Det började då Maria skulle hoppa upp. Stigbyglarna var kortade så hon nådde inte upp, så hon ställde sig på en pall utanför stallet då hon skulle upp. Precis då hon svingade sig upp så vände kossan helt om med världens fart, så Maria bokstavligen flög upp i sadeln! Tur hon landade på rätt ställe iaf!

Sen hade maria sån träningsvärk sedan gårdagens tur att hon knappt kunde känna sina ben, och in en backe då vi lät hästarna springa av sig lite så hör jag maria skrika: "Jag känner inte mina fötter, jag får inte stopp! hahahahahah!"
Så jag började skratta jag med så jag låg nästan dubbelvikt på Allsvinn samtidigt som jag skullle få stopp på honom.
tur mina hästar är snälla..

Nästa skrattattack kom då vi var framme vid stallet: (Maria ska hoppa ur western sadeln)
"Asså hur kommer man ur den här?"
"äh du lär dig"

Så svingar hon sig riktigt bra ner på marken, men lyckas på nått sätt  fastna med jacka, tröja, ja allting i knoppen på sadeln, så där hänger hon! Så då börjar vi skratta tills:

"Bea! seriöst... jag sitter fast! Få stopp på hon!"
Kossan börjar promenera iväg, så jag få kuta fram till henne med Allsvinn i släptåg, hålla fast Kossa Mu tills Maria har trasslat ut sig från sadeln..

Sen skrattar vi ännu mera!

imorn kommer jag ha träningsvärk i magen, sitter och små fnissar nu tom då jag bara tänker på de:)

                          
Maria i sin helmetfrill                     Jag och min Allsvinn                   

:)



                                Happy days with a happy smile

                                                 thank you

.

Åkte till stallet, slängde ut hö till ponnyerna och Allsvinn sen fick Kossan och Lillan varsin tuss i boxen med men som dom inte var ett dugg intresserade av, tog ut Allsvinn, mockade hans box.
Sen kom Maria och smörjde in Rappe sen tog vi ut terroristerna. Hittade min katt och gav honom mat sen rakade jag Korbesta.
Skulle kunna göra en kudde av all den pälsen.. blir bra nu då hon slipper bli så svettig då hon jobbar.. Jag och mamma köpte ett innetäcke igår till henne med..

Nu behöver hon bara skos så hon slipper halka runt.

Snart får jag börja använda min telefon sm jag skulle ha haft i USA, bli kanon då min nuvarande verkar vara färdig för graven..  måste bara få kontakt med Angelica, som lär ha fullt upp med en massa halloween firande:)

UNDERBART

Igår fick jag ett samtal om att Kossan och Lillan stod utan mat själva i utby.  Så jag, Maria och en "halv" Emilia for och hämtade dom och Ossy (katten) fick följa med också :) Har verkligen inte hjärta att lämna honom där själv. Då är de bättre att avliva. Så nu får vi se om han håller sig kvar. men nu har han iaf fått en chans. Han kom fram idag och vet var mat skålen är nu så ska nog inte vara nått problem tycker jag.

Allt gick hur bra som helst, fick dock åka två gånger då Lillan är bred åkare och Kossan bara är bred;) Fick även med lite täcken, sadel och träns så de var bra.
Ställde in hästarna i stallet där dom verkar trivas jätte bra. Märks att dom inte varit inne på ett halv år, båda två stod med sina huvuden hängande över boxdörrarna och halv sov, så söta:)

Idag bestämde vi att vi skulle ut på en ridtur. Jag red Allsvinn, Maria på Kossan och Emilia på Hubbe. Blev en rätt lång tur vilket var jätte kul och mysigt!
Maria kommer nog inte kunna gå imorn men!

<3



SNÖ!!

Det snöar ute, snöstorm. Knappt så man kan vara ute! Nej så är de ju inte, men de snöar faktiskt. Små små flingor som sakta faller:) Mysigt!
Är rätt kallt idag, när jag åkte till hästarna var de - 4.5 grad, men så länge man klaär på sig så är de lungt.

Vi blev ju fotograferade igår i studion, riktigt kul, men jag är alldeles för kritisk mot mig själv, gillar aldrig hur jag ser ut..
Korten har jag fått nu iaf, så sitter och kollar igenom med kritiska ögon.. haha.

Idag är det även tänkt att jag ska ut med Allsvinn, träningsvärken kommer nog att knacka på i mina ben kan jag tänka mig, har inte ridit på över en månad nu!   

oretuscherat:



  


Foto: Fredrik Åström


lite foton





Foto: Fredrik Åström
Make up: Zandra Högberg
Hår: Elina Pettersson

Hästar/Foto/Trav

Igår sattes ÄNTLIGEN Allsvakker i vagn, vilket gick hur bra som helst. Bättre sent än aldrig är de jag fått tänka de senaste månaderna nu då jag varit så arg på pappa och Fredde då dom inte haft tid.. men men nu är de gjort och bara att spinna vidare:)

Troll Elden klipptes, vilket var tusen gånger krångligare på honom än vad de var då jag klippte Allsvinn.. Jag såg ut som skäggiga damen då jag var klar...  Fick ett par hundra lappar för besväret, vilket jag inte alls hade behövt. :)

Blev en timmes fika inne hos Fredde och Annelie efteråt och som vanligt så var deras lilla Rasmus hur söt som helst, sprang runt och skulle visa mig sina leksaker, smög bakom stolen och skulle kittla mig, blev helt fascinerad av mina gamla mira byxor då dom hade "flärpar" haha.. han satt och slet och grejade ett bra tag i dom:)

Bilderna från skogsfotografering kom igår med, kul att vi fick dom så fort! Vissa blev riktigt bra och vissa blev riktigt dåliga... 700 bilder fick vi iaf haha!!
Idag är de dags för nästa fotografering. I studio denna gången! spännande....

Efter de så ska jag och pappa på V65 på Solänget, längesedan det bara var jag och pappa nu så det känns mysigt!
Stunderna i stallet då pappa varit med nu under helgen och hjälpt till har varit jätte bra dom med, och jag tror pappa tycker de är riktigt kul att få börja vara med hästarna igen, trots allt nästan 4 år sedan han riktigt hade hand om dom..
Blir även en sväng på shoppen då vi måste skaffa lite utrustning..

Nu ska jag börja göra mig i ordning, önska mig lycka till!

Fotografering

Jag och Zandra har blivit fotade idag, har stått barfota i skogen i över en timme i enbart klänning.. kallt som f-n men kul! Å vi tog även bilder där korbesta var med:)

Ska bli kul att se hur fotona blev:)


Jimmy B Dahlman

Kom nyss hem från en promenad fram och tillbaka från stallet, har tagit in hästarna. På vägen hem ringer Jimmy Dahlman, min kära klasskamrat fråm skåne. Instinktivt tänker jag " vad vill han då!?:S" (han har alltid nått fuffens på gång) men jag svarade iaf, och de visade sig bli ett riktigt trevligt samtal:)
20 minuter avverkades väldigt fort och vips så var jag hemma!

Nu hade han iofs liite fuffens snack med, men inte värre än vanligt haha...
saknar faktiskt klassen otroligt mycket, hade inte varit helt fel att träffas allihopa igen


det går bra nu

Fick veta idag att pappa och mamma flyttar Lillan och Korbesta till Marias stall nästa helg med:) så då har jag mina hästar samlade! känns väldigt bra, och då kan man äntligen få ordning på Korbesta med, hon mår inte bra av att vara så stor som hon är nu...

På söndag åker vi till lillhästen, jag ska även klippa Troll Elden fick jag veta, hoppas de blir bra !
Och då får jag träffa världens sötaste kille, Rasmus:)


:D:D

som en nakenhund

Allsvinn ser ut som en naken hund nu. Rakade han imorse och de blev faktiskt bra, inte ens nått krångel med maskinen! har bara armhålorna kvar, svårt att komma åt då man är själv, försökte å han lyfte snällt på benen, men jag såg som inte så mkt så de får jag ta med Maria eller pappa nån dag...

Nu sitter jag bara och väntar på att klockan ska gå så jag kan gå och plocka in honom igen.. kul liv.. vill bara att jag ska få börja träna honom igen..

Blötast vinner!

Jag hade kvällsfodringen idag och passade även på att duscha Allsvinn nu ikväll, för imorn ska han rakas. Nu luktar han gott av schampo:)

Ett tag trodde jag att jag skulle bli blötare än hästen, speciellt då han tryckte sin blöta rumpa mot mig....

Onsdag

Idag blev de sovmorgon, var faktiskt upp vid kvart över 6 och tänkte gå till stallet, men då skulle jag ha klivit upp ännu tidigare eller så hade jag varit tvungen att väcka pappa.. Men Maria kunde släppa ut och mocka + ta in lermonstret idag då jag ska till stan (suck) så ska jag kvällsfodra:)
Han ska ha sin medicin ikväll med och på fredag är de sista dagen! Skönt skönt, han är så otroligt grinig nu då han inte får röra på sig haha, kommer bli till att hålla i sig första turerna..

Det jag ska göra på stan är möta upp Zandra, sen ska vi köpa hårfärg (?) smink och grejer till håruppsättningarna vi ska ha på lördag då vi ska bli fotade av en riktig fotograf:D VI ska vara typ nått älve liknande och är de bra väder, dvs inte regn så ska även Korbesta få vara med, vi båda ska nog sitta på hennes rygg:) känns riktigt kul!
Så imorn ska vi till Utby, leta reda på nått fint ställe att vara på, jag chansar på ena ridstigen i en skogsglänta eller nere vid ån.. Sen ska vi hoppa upp på Kossan med bara så vi har testat en gång, å Zandra som är livrädd för hästar! hahaha... men det kommer nog bli bra!

Bye

lilla julafton:P

Att fara till Granngården med pappa är lite som julafton ibland.. vi skulle byta bukgjorden men kom hem med en ny grimma och schampo med:) och igår fick jag nytt schabrak med:)

Nu är oscar på väg med några roliga filmer:)

ha en bra kväll!

evigt rännande..

nu har jag nyss tagit in Allsvinn å de små terroristerna... Smörjde även in Rappe som kliar ihjäl sig stackarn


Bukgjorden var för kort så nu måste jag åka till Granngården och byta den...

sen hem å duscha... film ikväll?

Drajvings lajsäns

Fot till stallet klockan halv sju imorse, jag och maria blev klara racer snabbt sedan duschade jag medans hon tränade en sista gång på teorin..  ca halv åtta var vi på vägverket å maria fick fota sen halv nio skrev hon teorin som hon klarade GALANT!:D

Frukost på Subway, lite vingel på stan sen klockan tolv så hade hon körlektion, jag passade på att ta en shoppingtur på Granngården:)

Klockan blev ett å nu var de dags för uppkörningen. Jag trodde jag inte skulle bli så nervös, men då jag såg att dom kom tillbaka och Maria parkerade så rusade pulsen på mig! Huvva!

Men självklart så gick de hur bra som helst!!

Stolt över dig vännen! Du är bäst:)

Nu känns de bra!

Igår så flyttade vi som sagt Allsvinn från Solänget till Maria, hade sagt att vi skulle hämta honom klockan tre och när vi kommer dit möts vi enbart av en lapp. Oväntat..
Plockade ihop grejerna sen lastade vi och for. Väl framme hos Maria (tog inte ens tio minuter att åka) så hade Allsvinn hunnit bli dyngsur av svett och rejält stressad, rätt långhårig men ändå.. Men när han klivit av var det som att han andades ut och han släpptes in i hagen rätt på en gång.
En hage som det fanns gräs i! Haha som han kuta omkring, bockade som en galning och jag var rädd att han skulle halka genom stängslet då de var rätt halt på vissa ställen:P

Man kan verkligen se på han att han mår bättre, och på fredag har han ätit klart sin medicin så då är det bara att sätta igång igen. Har en känlsa av att jag kommer att ha en liiite het häst att sitta upp på då men de får jag leva med:)

Tack för allt Maria!
Detta kommer bli hur bra och kul som helst!

:D



Ytterkläderna mm framletat! Nu taggar jag!!

AllsvinnallsvinnallsvinnMariamariamaria

Idag flyttar vi Allsvinn till Maria!

Och hela denna historien har varit heeeelt patetisk.. har ni frågor? Ring så svarar jag..
Har börjat fundera på om de är 12 åringar jag haft att göra med och inte vuxna människor!


Fullt hus/ös

Malin har klassfest.. typ 25 pers här tror jag.. tur huset är stooort...

Själv gömmer jag mig inne på rummet..

Har gjort en riktigt bra skiva idag iaf som jag och Fat bitch ska ösa till iaf! haha


Hennie

Igår var jag ut med Hennie, riktigt kul eftersom vi knappt träffas alls nu för tiden, men de borde de bli ändring på tycker jag iaf..

Satt hos mamma först sen gick vi på en förfest lite längre ner på gatan hos Lilian. Träffade rätt mkt gammalt folk så det var kul:)
Väl inne på krogen tror jag hälften av folket var galet, ett tag var jag ju nästan rädd men jag hann ju smita undan haha;)

Mötte upp Oscar sedan och vi for på efterrest med John john som varade alldeles för länge.. Rätt död idag måste jag säga men det kunde ha varit bra mkt värre!

Uppsala

Hej, go kväll eller kanske det rätta ordet är god natt? klockan är ju faktiskt tjugo i ett nu..

Idag har jag ränt runt halva sverige med mamma, det känns iaf så. Åkte till Uppsala där mamma gjorde några jobb sen åkte vi till Tierp/gävle för att hälsa på Kjell och Louise, var faktiskt riktigt mysigt:)
Vi skulle bara stanna i en helvtimma, efter som vi kom dit vid 18, för vi hade ju 40 mil att åka sen, men vi kom inte iväg förrän 8!

Galen sång och en massa tuggummi har hållit oss vakna och vi var hemma runt 12, dessutom har Yoggi Youngster hållit mig vaken.. eller var de jag som terrorisera han? äh skit samma:)

Måste ju bara tillägga att jag klev upp 7 imorse och for ut och sprang eftersom jag inte skulle hinna ikväll:D de ni!



Onsdag..

Hello!

Idag har det varit en rätt så trist dag, varit ut och sprungit och fick bokstavligt talat släpa Jesse runt sjön..

Fanny hängde med Zandra hem från skolan idag, dom skulle jobba med sitt projekt som dom har nu sista året, och dans esteter som dom är så har dom valt att ha Svansjön som projekt.. idag skulle dom titta på filmen/uppvisningen (balett) vilket inte var de roligaste direkt, vi såg mest i snabbspolning...

Nyss tittade vi på Generation fett som visades på tv 3.. Fyra kvinnor som försörjer sig på att sitta på män alternativt trampa på dem. Och nu snackar vi ju inte om nån 65 kilos tjej, utan snarare 290 kilo!
Ja smaken är ju som baken, helt klart.....

Imorn ska jag kliva upp tidigt och åka med mamma till Uppsala. Vi ska även svänga förbi hos morfar och Louise. Kan bli kul då det är ett rejält tag sedan man träffade eller pratade med dom..

Har vi tur nu så har mamma hittat nya hyresgäster till Utby, hoppas hoppas hoppas!
Och vem vet, kanske jag och Maria också bosätter oss där med:)

puss och kram


Jag och Nerium innan studenten

Zandra och hennes kamera:)



Zandra fotade mig idag, kan säga att de inte var skönt att ta bort tejpen sen.. haha men det var kul iaf:)

nån som känner igen sig?

Break even

 I'm still alive but I'm barely breathing
Just praying to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

Her best days will be some of my worst
She finally met a man that's gonna put her 1st
While I'm wide awake she's no trouble sleeping
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces

They say bad things happen for a reason
But not wise words gonna stop the bleeding
Cos she's moved on while I'm still grieving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven

What am I suppose to do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(One still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven)

You got his heart and my heart and none of the pain
You took your suitcase, I took the blame.
Now I'm tryna make sense of what little remains
Cos you left me with no love, no love to my name.

I'm still alive but I'm barely breathing
Just praying to a god that I don't believe in
Cos I got time while she got freedom
Cos when a heart breaks no it don't break even

What am I gonna do when the best part of me was always you
What am I suppose to say when I'm all choked up and your ok
I'm falling to pieces
I'm falling to pieces
(One still in love while the other ones leaving
Cos when a heart breaks no it don't breakeven
)

Madonna

Klockan 5 imorse vaknade jag av nån anledning, vet inte varför..
klockan tio över 5 stormar Zandra naken in i mitt rum med telefonen i högsta hugg! Angelica ringde från Madonnas konsert i New York och vi kunde höra bådas våran favorit Give it to me. Då insåg jag att de var ju den 6 oktober där nu och även jag skulle ha varit och sett Madonna just då.

Sen var det omöjligt att somna om, tankarna började snurra och kunde inte sluta tänka på vad som hände nere i Stockholm på ambassaden. Jag mår så sjukt dåligt då jag tänker på det! Så efter att ha legat med ångest i en 45 minuter gick jag ner och gjorde en kopp te..

Nu är klockan 07:48 och jag börjar fundera på att gå och lägga mig igen, känner hur huvudvärken kommer krypande. Eller så klär jag på mig och far ut och springer för ångesten kommer nog tillbaka om jag lägger mig igen.


ÄNTLIGEN!!

Kom till Allsvinn idag, och det är inte en käft i stallet förutom praktikant Sanna... Kollar på tavlan där de står att Bear Spin startar på Dannero. Inget mer. Då brann de för mig! Samtal hit och dit, fram och tillbaka. Sen åkte jag hem.
Men nu kanske det blir nån ordning iaf, antingen kör dom han imorn eller så tar dom honom direkt till kliniken.
Jag tänker inte hålla på att lulla runt i skogen som jag gjort nu se de senaste tre veckorna till ingen nytta! Vad blir det för träning!?

Nä så nu känns de lite bättre iaf..

Nu väntar jag på att Maria ska hämta mig sen åker vi till Umeå med Kattis och Marie. Kattis rider två lopp ikväll, bla ett med Leo..

Helgen

I fredags var de Marias dag. Vi firade henne hemma hos henne sen stack vi + jonte ut på krogen.. tyvärr blev de inte så långvarigt då födelsadags barnet inte kände sig så pigg... men de lilla vi hann med var kul iaf:)

Jag var inte ensam så länge iaf utan efter ett tag så dök Hennie upp, sen även Ludde och hans gäng.. Dansa mesta delen av kvällen och även Mike dök upp:)
En kebab med Ludde sen fick jag som tur var skjuts hem från ingenstans (ängel) hade inte velat gå tre kilometer i dom klackarna...

Skönt var de att vakna upp i sin egen säng på lördag morgon! Nu lät de som att jag alltid hamnar hos nån annan men.. låg halva dagen i sängen, halva framför tvn och kikade på travet. BRA dag, och kvällen spenderades framför Sex and the city filmen med Zandra:) Den filmen kommer jag aldrig att få nog av!

Den här söndagen däremot har inte varit min dag, regnet har verkligen vräkt ner, så detta med att springa runt sjön kunde jag glömma, hade mer blivit att simma runt...
Har mest bara gått och varit irreterad på alla här hemma men jag skyller på regnet. Blir så rastlös..
Imorn ska jag till Solänget iaf, får se om hästen blivit nå piggare..

Jag och Zandra gjorde iaf fruktsallad till hela huset nyss, godaste på länge:)

MARIA FYLLER 18 ÅR IDAG!

så ni som vet vem hon är, GRATTA HENNE! :)
Ikväll blir de festfestfest:D



Ett mail jag fick på Facebook:

"hej såg at vi kände samma person..tycker att du ser trevligt
ut kanske vi kan vara vänner:)hur länge har du varit singel?"

VEM skriver sådär? Jo killar såklart.. Hur länge jag varit singel? sånt frågar man ju alltid när man tar kontakt med nån ny.. okey jag kanske stör mig lite väl mkt men... NÄ jag blir bara less!

jag ska skriva tillbaka att jag varit singel väldigt länge och planerar att vara det ett bra tag till haha:P


Fröken negativ:)

Regneliregnet bara öser ner

men ändå tog jag mig i kragen och for ut och sprang idag med:) *stolt*
Känns bra att jag kommit igång nu, inte en dag (år) för tidigt...

På fredag fyller Maria 18! Så då ska vi gå ut fredag kväll sen på lördag blir de nån slags fest/förfest hemma hos mig.. planeringen är fortfarande i full gång.. å både jag och Maria är väl inte de bästa på de där med planeringar heller så vi ser väl hur de slutar haha..

Ikväll blir de bio tydligen, för Oscar skrev nyss att Lindwe kommer hem och då ska jag också med för jag behöver visst komma ut bland folk och göra nånting annat:P Känns nästan som att han har poäng där.. att jag inte har ett korv öre? det spelade visst ingen roll sa han. Så ikväll ska Beatrice på bio haha:)

Vilken film? ingen aning...



RSS 2.0