18

Inatt var jag på stan och handlade inför att ha en myskväll med några vänner, då Josse ringer och berättar att Hennie precis fött mitt barn och att jag kan hämta honom i Oscarsgallerian. Behändligt va!? haha drömmar är konstiga..
Han hade blå ögon och tjockt brunt hår iaf, nu vill jag ha min riktiga bebis så jag får se hur han ser ut med!

Men jag ska faktiskt gå på stan idag med Hennie och Josse, känns jätte kul! hoppas bara att Hennie slipper föda åt mig....

Hennie och jag för tre år sedan?


jag och josse för ännu fler år sedan


20

nu är de alltså bara 20 dagar kvar, kan du inte bara komma ut snart?:)

Vädret idag är ju helt underbart! Och eftersom vi har hand om Teya nu då Tina hämtar sin valp så kunde jag inte låta bli att ta en promenad i skogen med henne. Stackarn måste ju tycka att jag är hur tråkig och seg som helst.. hon stannade och väntade på mig hela tiden haha.. men jag är inte så snabb i uppförsbacke:P
Väldigt skönt med en hund som lyssnar på varje litet ord man säger och som inte måste vara kopplad:)

Peter är sjuk, varit de rätt länge men nu är han tom hemma från jobbet för tredje dagen i rad och han bara sover och sover.. stackarn! Men bra att han äntligen faktiskt vilar iaf.

Nu ska jag kissa, sen måste de städas lite bye!

Vecka 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


25

Mitt barmorskebesök idag blev ju lite halvskruvat..

För två veckor sedan så var vi på Ankaret eftersom att min bm är sjuk så jag kunde inte fara till Bjästa då.. Då fick jag träffa en bm från Härnösand. Det sista hon gjorde var ju såklart att hon bokade in nästa besök, i Gullänget eftersom att alla verka vara sjuka.. jävla rännande. Detta skulle bli mitt femte ställe då.

I alla fall så åker vi till Gullängets vårdcentral och går in där vi möts av en massa gamla tanter i rullstol och sköterskor.. En av dom ser att vi ser lite vilsna ut och kommer fram och undrar om vi behöver hjälp. Vi säger att vi ska till bm och då ser hon mer vilsen ut än oss och säger: äh har det öppnat? jag trodde inte det skulle starta förrän i december?
Men hon leder oss längre ner i korridoren iaf för att kolla så om det finns nån mottagning (medans en av tanterna skriker efter oss att de är nån skandal..) Vi hittar iaf ingen bm-mottagning så vi sätter oss i bilen och ringer specialistmödravården för att kolla vad fan det är frågan om..
Tydligen var vi inbokade på Ankaret även denna gång men det stod fel på lappen?!
Så var bara att köra gasen i botten mot stan igen då..

Vi kom i tid på nått konstigt vis och möts av barnmorskan Ella, en liten cool tant från BLEKINGE! Snacka om att dom måste ha brist på personal i den här staden just nu.. Jag har inget emot att inte få träffa samma bm varje gång men det börjar bli lite jobigt då an måste berätta allt om och om igen, och när dom kommer från andra städer så är de mest en massa strul eftersom att inget verkar vara likadant här som där..
Men Ella var iaf väldigt bra, tryckte på ordentligt på det som är viktigt att tänka på. Skrev ett "brev" angående förlossningen med funderingar och förväntningar vilket jag knappt hade några känns det som eftersom att jag inte fått nån info om smärtstillande mm då vi inte fått gått nån föräldragrupp. Ella tyckte att de var lite av en katastrof..

Alla prover såg jätte bra ut iaf, så skönt att få höra! Lillhjärtat pickade på precis som det skulle med. Lillen ligger fortfarande med huvudet neråt men är ännu ruckbar.

Tyngsta nyheten var väll kanske att jag nu väger 82 KILON! haha helt sjukt vad fort jag gått upp nu.. men det sitter ju mest på magen så det gör ju inte nått direkt, och jag är faktiskt gravid så jag får gå upp i vikt:) men det känns lite knepigt att jag gått upp 20 kg:P

Nu ska jag sova.. Blir IKEA med Stina och Emma imorn, skoj skoj :)

26

Igår hade jag och zabina en riktig liten turné, började med Häggströms modehus i Lögdeå där vi hittade lite av varje, sen blev de lunch på statoil. Efter de åkte vi till Fjällräven och sen blev det en tur på stan :P'

En sak är säker. Det är helt sjukt att dom har en stoor klädaffär med en massa märkeskläder mitt ute i ingenstans! Både jag och zabina reagerade likadant: hakorna i backen ungefär:P Jag hade ju varit där en gång tidigare med peter och handlat en massa så min chock hade ju lagt sig lite iaf ;)

Idag spenderar jag dagen med Peter i bilen. Har varit i alla småhålor som finns tror jag! Har även sett en stooor kossa i en hästransport haha.. stackars kossa.

Ikväll ska jag fortsätta att tvätta bebiskläder, ska bli skönt när allt är klart. Hade ju inte varit fel om man packat den jäkla BB-väskan heller nån gång :P




27

Godmorgon

varit vaken sen halv fem, klev upp halv sex och gjorde mackor till Peter som han kan ta med sig i bilen eftersom han ska iväg tidigt till Skellefteå..
Så nu sitter jag framför tvn och stirrar, vet inte ens vad jag tittar på egentligen.. detta har varit en skit natt rent ut sagt. Mådde jätte dåligt då jag skulle lägga mig, trodde att jag skulle behöva dyka ner i toan faktiskt, och det känns inte bättre nu heller.  Så ska bli spännande att se vad denna dagen att erbjuda!

Jag och Zabina ska iaf ta en liten tripp med hennes racer Ka till Fjällräven, och även kanske till Lögdeå :)


Fryser i bastuhuset

för första gången på flera månader så fryser jag.. inomhus? Och det som alltid brukar kännas som en bastu här inne.. kanske håller på att bli sjuk?
Och bebisen pressar åt alla håll och kanter ikväll, sjukt obehagligt måste jag säga! Tycker att han kan komma ut nu, min mage kommer inte kunna växa nått mer nu känns det som....


28



Vill att du ska komma ut snart, vi längtar efter dig lilla vän


Zabina, Rebecca och lilla Sixten har varit här och hälsat på idag, mycket trevligt att få besök måste jag säga! Så trist att sitta hemma hela dagarna.. så den som vill får gärna kika förbi :)

Vi åt min fula äppelkaka men den smakade bättre än den såg ut iaf ;) sen blev de mest en massa skitsnack som vanligt haha.. Rebecca skrev även en lista till mig över vad jag ska packa i BB-väskan, mycket bra eftersom jag är helt tom i skallen :)
Kommer säkert att missa nånting iaf..

Igår blev jag bortskämd av min kära man, han kom hem med baguetter, bakpotatis, god sallad, vitlök-och persiljesmör och.... RÄKOR! Mums vad gott det var:D Vardagslyx på en helt vanlig måndag är nått som alla borde unna sig lite, en liten pepp i början av veckan är ju inte helt fel :)


29!

nu börjar den riktiga nedräkningen! Under trettio dagar kvar nu till bf men jag antar att de är den här tiden som kommer att gå absolut segast med :P

Igår gjorde vi klart den gröna rutan på väggen i bebisrummet, ska lägga in en bild sen när allt är klart. Får även madrassen till spjälsängen vilken dag som helst nu! Järven som gjort den så blir en riktig lyx-madrass till lilla älsklingen ;)

Idag gör jag inget alls förutom att tvätta, hennie hörde av sig och ville ses på stan men jag tar mig inte in och hon har ingen bil så det sket sig :( men vi ska ses nån kväll ist och laga mat är väl den nya planen !

Tupperwarepartyt i fredags blev väldigt lyckat, vi var 8-9 stycken vilet var jätte kul :) mamma var snäll och hjälpte mig hålla reda på allting, vilket var tur för jag är ju som en flytande jätte boll utan nån som helst koll haha..

Lillan är nu såld iaf. känns både bra och dåligt. Men de kommer bli jätte bra hos de nya ägarna :)



När man inte har nått att göra..

Idag åker ja med Peter då han jobbar. Så just nu sitter jag i bilen utanför ica i Hörnefors! Otroligt spännande! Men jag kände inte för att sitta hemma själv idag än fast jag borde ha satt igång med städningen inför morgondagens burkparty, men det hinner jag med:)

Ikväll kommer mamma till oss och då ska vi mysa och baka tillsammans:) ska baka till partyt men även lite extra så jag får sätta i mig en massa själv med ;)

Måste bara säga att mina naglar blev grymma, såå nöjd!

Hoppas alla får en bra dag!

34 dagar kvar!

Du är gravid i vecka 35+0 (läs mer). 
Bebisen väger c:a 2614 gram. *
Bebisen är c:a 47.3 cm från hjässa till fot. *
Du har klarat av 87% av graviditeten. 
Du har 34 dagar till förlossningen.

Åh vad jag längtar tills våran lilla älskling kommer! Jag kan verkligen inte fatta att det snart är mindre än en månad kvar haha :)
Pirripirr!

Idag ska jag göra mina naglar, nånting jag aldrig någonsin gjort förr. Jag har ju rätt snygga naglar själv måste jag erkänna men nu då jag inte jobbar längre så vill jag göra det ändå bara för att jag kan och för att de är så jäkla snyggt :D

Detta blir nog en bra dag känner jag:)


Trevligt men trött!

Idag inleddes dagen med en två timmar lång fika med Stina och Emma på UH, vi har ju inte umgåtts på FEM år (då vi gick ut 9:an) så det var mycket roligt att sitta och snacka en massa skit med dom:) Vi bokade eventuellt in en IKEA resa till ännu nästa helg med!

Sen pallrade jag mitt lata arsle till Försäkringskassan för att få svar på en massa frågetecken ang. havandeskapspenningspapperet jag fått hem.. jag fattar verkligen ingenting av sånt där! Men nu vet jag hur jag ska göra iaf :)

Gick sedan en snabb runda på staden sen åkte jag hem med Peter. Fattar fortfarande inte att jag blir så otroligt trött och slut för ingenting men de kanske är dags att inse de nu haha..

Fanny var ju här på middag igår och det var supertrevligt, aldrig en tråkig sekund då Fanny är med haha :)Hon hade med síg ett USB med en massa bilder hon ville att jag skulle ha. Snacka om att det dök upp en massa minnen igen :)

Lägger upp några av dom senare för nu vill det inte funka.


måndag

Hej hej hallå!

Ny dag, nya tag brukar det heta va? Ja jag är iaf som en segmupp så jag skiter i det där känner ja..

Hovslagaren har varit här, kossan skodd, lillan värkad, fölen tagna och guli moa värkad.. Nästa gång blir den första november och då blir de vinterskor, tjohooo!

Usch, jag läste nyss en blogg på blimamma.se med rubriken : "vila i frid älskade fästman och son"
En tjej som förlorade sin kille och TRE VECKOR GAMLA BEBIS för en vecka sedan.. dom skulle bara iväg och köpa mjölkersättning men kom aldrig hem igen. Det där är verkligen något som ingen ska behöva råka ut för:(
 Så nu har jag gråtit klart hoppas jag för den här dagen! Men man vet ju aldrig vad dessa hormoner har att bjuda på så kanske blir en skvätt till ;)

Ikväll ska Fanny komma och äta middag hos oss, ska bli jätte trevligt:) Har inte träffat henne på länge och snart åker hon utomlands så vi får mysa extra ikväll:)

En annan rolig sak är att pappa har fått skjuta en älg nu på morgonkvisten! En liten tjur böev det så nu har jag 25 kilo kött att se fram emot att pula in i frysboxen :D
mums!

Nu ska jag försöka göra nån nytta här hemma!

/beut


fri helg

Har haft mobilen avstängd i helgen. Jag har bara inte orkat ha den igång, stressar upp mig så fort den ger ifrån sig minsta lilla pip.. Fattar inte varför jag bara inte kan slappna av. Även fast jag nu varit ledig sen den första september har jag inte haft en enda dag där jag inte haft nånting inbokat, och det har tagit knäcken på mig helt enkelt. Det sjuka är att jag bara haft roliga saker att göra: träffa kompisar och barnmorskan och igår var det kalas för Markus som fyllde 26, jätte trevligt och roligt!

Men jag är helt enkelt lite off just nu. Och det har bara med mig själv att göra.


Föräldrapenning, havandeskapspenning, SGI.. skjut mig!?

Detta med föräldrapenningen är ju som ett skämt.. och krångligt som fan är de dessutom.

"hmm ja vill ha två hela dagar, en åttondelsdag här och en tredjedelsdag här.. oh! det ger hela 1500 kronor i månaden "

har ingen aning vad jag snackar om.. men de lilla jag har förstått så är de att om jag tar ut fem hela dagar per vecka så resulterar det i ca fem tusen kronor i månaden. Värdelöst.


RSS 2.0